Avatar

Vojne-vojne!

av Seawolf @, tisdag, september 29, 2020, 07:26 (22 dagar sedan) @ Håkan


De kan fantisera hur mycket de vill, morpheus, men jag vet hur hon sjönk och varför eftersom en kollega till mig ingick i den ena av de två haverikommissionerna - men jag kan naturligtvis inte berätta om det jag fått veta.

Prata går ju. Vilka sekretessavtal har du signerat så att kompisen kunde berätta för dig exakt vad som hände? Eller skulle din kompis på grund av brott mot sitt sådant avtal hamna i pinobänken?

Kom med de "sanna" fakta om förloppet som din kompis anser att han bär på och du går och klämmer på, världen törstar efter detta nu när en ny utredning verkar vara på G. Nämnde din kompis något om det nu världsberömda hålet?

Jag har själv inga kompisar i haveriutredningen, men tycka kan jag ju göra ändå. t.ex.:

Om nu hålet orsakats av någon farkost in från sidan och att vattenintrång därifrån sänkte Estonia, varför skulle då bogvisiret slitits bort?
Om det losslitna visiret i den grova sjögången inte sjönk momentant utan hann hamna midskepps och i den grova sjön kanske det kan ha slagit in detta hål.

Vore det inte för de tidiga vittnesmålen att det kom in mest vatten underifrån och inte från fören, så skulle hålet kunnat skapats senare för att hämta ut den hemliga last som kan varit orsak till allt hemlighetsmakeri. Det är mycket mysko med hemlighetsmakerier runt Estonia, men det innebär ju inte att allting är skunkat. Det glunkas ju om militär last som orsak till sekretessen. Vi får väl se hur det utvecklar sig.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum