Avatar

Vojne-vojne!

av Håkan, Göteborg, tisdag, september 29, 2020, 17:50 (31 dagar sedan) @ morpheus

Jag läste nånstans att fartyget när det sjönk låg på styrbordssidan i en sluttning men att det nu hade rullat över till babord och då blottat den skadade styrbordssidan. Botten skulle enbart vara täckt av lera och inga utstickande bergsformationer som skulle kunna ha orsakat hålet midskepps styrbord.

Man kan göra ett tankeexperiment här, morpheus, om en långtradare med maxmått längd bredd och höjd kör av vägen och lägger sig med vänster sida nedåt i en lerig åker - kan man då några år senare hitta den med höger sida nedåt?

Estonia ligger, enligt ett av de samtal jag lyssnade en bit på, i en ganska brant sluttning men inte med sidan mot sluttningen utan med fören nedåt och med fören ett par tiotal meter djupare än aktern. Det jag set hittills är att det är styrbord sida hon ligger på, och samtidigt är det styrbord sida den nyupptäckta skadan är på.

Jag har kollat på den filmsnutt som upptäckarna visar på dplay och det man ser är en fartygssida med fritt vatten omkring, inte något som nätt och jämnt blivit frilagt från botten.
Det som saknas är som vanligt de kritiska frågorna, till exempel var på skrovet skadan finns.

Filmsnutten är dessutom mycket tydligt regisserad för dramatisk effekt och det ska bli intressant att se hur detta utvecklar sig.

Läste att alla politiker från den tiden gjort sig oanträffbara, få se hur första framträdandet blir och av vem. Tegnell kanske...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum