Avatar

Klädkoder och V

av Håkan, Göteborg, torsdag, oktober 08, 2020, 12:21 (17 dagar sedan) @ S-B A-son

Som en liten fortsättning på temat skillnader och likheter mellan V och SD och deras roller i det politiska spelet är den här ledarartikeln läsvärd, Sven-Barry och alla.

https://www.gp.se/ledare/sverigedemokraternas-ton%C3%A5rstid-%C3%A4r-%C3%B6ver-1.35210669

Intressant synvinkel att SD kunnat växa så snabbt bland annat för att de ständigt svartmålats och gjorts oberörbara som spetälska betraktades förr i tiden, i strid med de demokratiska principerna om mandatfördelning i riksdagen enligt folkviljan uttryckt genom väljarnas röster.

I en annan tänkt debattartikel skulle en motsvarande synvinkel på V och deras tidigare tydligare beteckning VPK kunna vara att de kunnat fortsätta existera som ett nödvändigt stöd till S, då valresultaten gjort det möjligt att då bilda en S-regering - men alltid utan VPK eller på senare tid V som del av regeringen.
En allt annat än smickrande beskrivning av alla de partiledare och riksdagsledamöter de haft genom åren, och med Sjöstedt som dagens exempel än en liten tid.

Det ligger en del i det ledarartikeln tar upp om varför SD har blivit det tredje största partiet, men en större del förklaras med att verkligheten nu hunnit ifatt nästan alla övriga partier.
Undantagen är naturligtvis V och MP, och Annie Lööf personligen, detta sista skriver jag raljerande förstås.

Men utan raljerande ser jag fram emot tisdag nästa vecka Sven-Barry, det var alltför länge sedan senast.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum