Avatar

SD har sk-it i blå skåpet!

av Håkan, Göteborg, fredag, oktober 09, 2020, 12:17 (421 dagar sedan) @ Seawolf

SD har ett förslag att dela ut tiotusen till alla svenska medborgare. Engångs, utan motkrav.
Förslag av liknande karaktär har sedan några år figurerat band de mest rabiata socialisterna i diverse västländer, Finland lär ha provat lite men snabbt sett att det är nonsens.
Med detta kan man tro att SD vill komma åt de rödgröna väljarna och försöka att komma ifrån den högerbur som de rödgröna partierna ständigt vill mota in dem i, och i stället framstå som aktra delen av benämningen Nationalsocialisterna.
Men vad SD inte verkar begripa är att (enligt min tumme-pekfingergissning) minst hälften av deras väljare avskyr de flesta former av bidrag och vill i stället ha ett samhälle där bidragstagare i stället för bidrag hjälps på alla sätt att komma i arbete. Att då föreslå att skänka bort pengar blir en opinionskatastrof för SD.

Den enda gång SD tappat opinionssiffror och troligen också väljarstöd var när de gav sig in i abortfrågan, Seawolf, inget annat har någonsin hindrat deras ständiga tillväxt under alla år.

Jag tror inte heller det här utspelet kommer att märkas och chansen finns att det ökar deras opnionssiffror lite, det kan ju tolkas som ren ironi gentemot vänstersidans tro att pengar är en oändlig resurs.

Det som verkligen kan störa bilden fram till nästa val är däremot att både M och KD nu åtminstone nästan öppet för samma politik som SD, inte för att Kristersson och Busch har blivit smygrasister som många påstår, men för att verkligheten gör det nödvändigt hur senkommen insikten än är hos dem.

Kanske det leder till att summan riksdagsplatser räcker till att locka tillbaka L till att bilda en borgerlig regering, om L finns med i bilden då förstås...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum