Avatar

Elsa Widding...

av Håkan, Göteborg, söndag, oktober 11, 2020, 13:23 (352 dagar sedan)

...i Fredagsintervjun på kvartal.se och det hon säger är värt att lyssna på och - som de på kvartal alltid påpekar - tänka vidare själva på.

https://kvartal.se/artiklar/fredagsintervju-elsa-widding/

Det är mycket hon berättar om, från miljardrullningen med Nuon till olika människor som hon ibland framställer i lite bättre dager än vad som oftast görs men också åt andra hållet, men framför allt är hennes samtal en ganska så skarp kommentar till det som blivit ett mantra hos många genom Greta Thunberg, "lyssna på vetenskapen".

Hon nämner inte Greta Thunberg eller andra så kallade ikoner vare sig direkt eller indirekt, men hon berättar mycket tydligt att vetenskapen inte består av en enda röst att lyssna på.

Det är otvivelaktigt så att om mänskligheten har tusendubblat förbränningen av kol och olja de senaste tvåhundra åren blir det effekter av olika slag som det annars inte hade blivit.

Huruvida dessa effekter är marginella eller till och med omätbara i planetens ständigt cykliska processer, eller förebådande den mänskliga civilisations sammanbrott, är den fråga där så kallade klimatalarmister är på ena sidan och de så kallade klimatförnekarna är på andra sidan.

Vi som mest bara funderar ligger alltså som vanligt illa till att få skäll från båda håll.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum