Avatar

Brexit

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, söndag, oktober 18, 2020, 16:28 (1257 dagar sedan) @ Seawolf

Verkar svårt att få till. Jag är inte insatt i detaljerna, men vad jag förstår verkar det som om EU insisterar på att få fortsätta fiska i Brittiska vatten även efter Brexit. Varför då?? Det luktar någon gammal fransk ost om denna fråga.

Jag är inte insatt i UKs fiskeripolitik, men den kan knappast vara sämre än EUs, även om denna är lite bättre än den annars vore tack vare de nordiska länderna. Lämnade åt sig själv kommer EU utan hämningar fiska upp den sista fisken. Som sagt, jag har inga fakta, men känslomässigt håller jag fullständigt med Boris Johnsson.

Pinja


Jag har försökt hitta något aktuellt om detta, Pinja, men de någorlunda nya artiklarna i tidningar är bakom betalvägg och en del annat är sedan början av året eller ännu längre tillbaka.

Är det något särskilt som de bråkar om nu och var kan jag hitta något skrivet om det?

För övrigt ser jag Brexit som negativt för alla och mest för UK, och det är inte uteslutet att Skottland kommer tillbaka som en självständig nation i en nära framtid, efter att verkligheten utanför EU blivit tydlig för skottarna.
Kombinationen att de inte ville lämna EU men nästan valde att lämna UK för några år sedan kan bli effektfull.

Håkan


Vilka effekter Brexit får på England återstår att se, även om det troligen är mest negativt. De eventuella fördelarna för England har ju inte inträffat ännu, medan nackdelarna är lättare att påtala. Som vanligt är det okända alltid mycket farligare än det existerande, oavsett vad det existerande innebär. Alltid!

Oavsett detta kan man bara hoppas att fler länder börjar få opinioner som kräver sina xxx-its, för detta skulle kunna få EU att idka självrannsakan och banta ned sig.
EU:s byråkrati och makt ligger i praktiken totalt oåtkomligt för varje rimlig form av demokrati, och likt alla byråkratier i världshistorien sväller den över alla rimliga proportioner. Politikerna från EU:s länder är oftast starkt FÖR EU för många av de lagar och regler som EU beslutar om skulle de aldrig kunna få igenom hemma eftersom de då skulle bli bortröstade.
Inom EU existerar ju inte någon av folket vald maktposition som skulle kunna hindra detta, alltså att på Trumpskt vis "Drain the Swamp". Man måste skilja mellan USA:s folks sympati med denna viljeinriktning och de stolleprov som Trumps belackare ständigt gräver fram.
Därmed finns det bara ett enda sätt för folkliga opinioner (som tycker att EU har urartat på många områden) att protestera, nämligen genom att rösta med fötterna, och Brexit har visat att folken kan få nog!

Anser du alltså att rätta sättet att påverka EU i någon riktning är att dra sig ur gemenskapen? Tveksamt anser jag.

EU borde aldrig ha låtit de gamla sovjetländerna med undantag för baltstaterna och möjligtvis för Polen och Ungern komma med i gemenskapen.

F.ö. är "Drain the Swamp" inte något Trumpskt påfund. Även om han gått till val på att låta mindre begåvade tro på detta och andra lögner om det s.k. etablissemanget han skickligt planterat.

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum