Avatar

Brexit

av Seawolf @, onsdag, oktober 21, 2020, 17:09 (45 dagar sedan) @ Håkan

Tragiskt nog så finns det nog inget annat sätt att få EU att idka självsanering än att tillräckligt många lämnar. Alltså samma mekanism som får stora företag att korrigera sig när de märker att kunderna röstar med fötterna.
EU har absolut fördelar med frihandel,brotts bekämpning och försvar. Men särskilt det senare är nästan obefintligt, och oceaner av dyra subventioner och byråkrati svallar över, samtidigt som reellt demokratiskt inflytande saknas.
Drain the swamp!


Jag har funderat några dagar på det du skriver, Seawolf, och även om jag håller med om att det där att rösta med fötterna kan vara ett effektivt sätt att sänka ett företag, så har det såvitt jag vet aldrig haft som resultat att ett företag - eller i det här fallet EU - har återtagit sin tidigare kundkrets.

Ser någon ett möjligt återinträde i ett förbättrat EU av UK om ett år eller två...?

Det är mycket som kan göras med ord men inte av människor, och speciellt inte om det är hundratals millioner människor som ska övertygas om att göra det.

Håkan

Några Brexitar lär inte komma tillbaka till EU. Men EU skulle idka självrannsakan och försöka rädda de återstående att bli kvar.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum