Avatar

Brexit

av Håkan, Göteborg, onsdag, oktober 21, 2020, 18:49 (39 dagar sedan) @ Seawolf

Några Brexitar lär inte komma tillbaka till EU. Men EU skulle idka självrannsakan och försöka rädda de återstående att bli kvar.

Det är inte en enda av de dysfunktionella nationerna som skulle iscensätta en folkomröstning om att lämna EU, Seawolf, och inte heller någon av de tveksamt demokratiska nationerna, eftersom de alla är nettomottagare av EU-medel.

De som möjligen skulle kunna samla en majoritet för en ...exit är de som är nettobetalare till EU, men det är otänkbart att Tyskland eller Frankrike skulle göra det, de två nationer som är själva grunden till unionen.

Men om det sker med ytterligare en eller fler nationer är de som är kvar alltid de minst attraktiva, precis som i företag som är på väg att gå under där de som inte kan hitta nya jobb är de som blir kvar.

Det är också otänkbart att en svensk regering skulle bry sig om att sätta igång en sådan process, trots att vi i förhållande till folkmängden är en av de största nettobetalarna, eftersom en fjärdedel av folkmängden redan har rötter utanför EU och det är bara att låta tiden ha sin gång.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum