Avatar

Valet närmar sig...

av Håkan, Göteborg, lördag, oktober 24, 2020, 20:35 (336 dagar sedan) @ Pinja

"Men, han säger en del som jag känner igen från vår egen debatt åtminstone de senaste åren då PK-locket har lättat, identitetspolitik och ökande fokus på etniska och andra grupper som ska särbehandlas, och där har han en klar poäng i att det är från vänster allt detta kommer."

Så är det ju. Ett problem överhuvudtaget när det gäller att bedöma läget i USA är ju att vi vet så mycket om hur bisarr och dålig Trump är, men egentligen väldigt lite om Demokraterna. De verkar ha glidit i väg en hel del åt det där identitetspolitiska hållet. Själv har jag inte varit i USA på några decennier.

Pinja

Jag har inte heller varit i USA sedan slutet nittiotalet, Pinja, efter att sedan slutet sjuttiotalet varit där många gånger både för jobb och privat och under många av dessa besök blev jag lite bekant med människor även utanför jobbet.

Svårt att från så gamla minnen försöka bedöma dagens USA och hur dess människor i dag ser på Trump respektive Biden, men ett kvarstående minne från många möten är att folk i USA ser sin nation som ett föredöme för världen i alla avseenden, och att allt skulle bli bra om bara alla insåg detta.

Lite som en spegling av Sveriges nuvarande politiska ambitioner faktiskt, att vara hela världens samvete, men det är ju då i en skrattspegel.

Jag tror Trump blir vald. Världen är sådan.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum