Avatar

Vad man får och vad man bör...

av Håkan, Göteborg, tisdag, oktober 27, 2020, 20:45 (336 dagar sedan) @ Pinja

I Tyskland någonstans lär det ju finnas en modern och liberal moské som även behandlar män och kvinnor lika och har en eller flera kvinnliga imamer. Givetvis motarbetas denna med kraft av övriga muslimer. Jag kommer inte ihåg riktigt, men jag tror det är i Berlin. Går nog att googla fram.

Pinja

Det finns liknande exempel på försök att modernisera islam på olika håll, Pinja, och ett islamskt land där de från högsta håll på sådana sätt försöker komma in i nutiden är Marocko.

Förutom Google kan man använda ledarsidorna.se för att läsa en del om detta, och det finns just nu en artikel där om de svårigheter Marocko har med det som nyligen hänt i Paris.

En balansgång mellan religiösa krafter som vill dra bakåt och sekulära krafter som vill gå framåt. Och som alltid med andra nationer med sina egenintressen med i bilden.

Jag har alltid varit skeptisk till detta att Marocko är ett föregångsland inom den islamska världen, så som Johan Westerholm framställer det, och hur de hanterar den här utmaningen kanske ger några indikationer.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum