Avatar

Vad man får och vad man bör...

av Håkan, Göteborg, onsdag, oktober 28, 2020, 18:12 (276 dagar sedan) @ Pinja

France douze points. Mycket rakryggad intervju av den Franske Ambassadören. Det känns som ljusår från vad man kan vänta sig att få höra från Sveriges s.k. diplomater.


Pinja

Jag har inte läst vad svenska diplomater säger om detta, Pinja, att satir framställs som delaktig i de islamistiska dåden i form av provokationer mot alla muslimer.

Jag läste dock att Charlie Hebdo just publicerat en satirisk teckning föreställande Turkiets president, detta som deras kommentar till Erdogans anklagelser mot Macron.

Och nu rasar Erdogan och övriga på regeringens sida i Turkiet än mer mot Macron...som om det är han som ritat och publicerat.

Jag fann inte bilden i Göteborgs-Posten ihop med artikeln, faktiskt hade jag inte väntat mig det heller så försiktiga som medierna är, men på nätet fanns den.

Och visst är denna bild ett praktexempel på att man kan vara hur usel tecknare som helst, och rita något som är enbart avsett att väcka anstöt osv, men att regeringar inte ska bry sig.

[image]

Få se vart den pågående konflikten mellan Frankrike och Turkiet tar vägen, med religiösa regimer är inget för galet att uteslutas.

Håkan

PS
Visst är bilden helt löjligt dåligt gjord, men jag tror det är just avsikten.
DS


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum