Avatar

U.S.A = bananrepublik?

av Håkan, Göteborg, onsdag, november 04, 2020, 21:28 (31 dagar sedan) @ morpheus

Det är några aspekter av det amerikanska valsystemet som motverkar det jag tror alla i Sverige menar med ett demokratiskt fungerande system, morpheus, och det viktigaste är deras system med elektorer som numera borde vara förlegat och ändrat.
En enda rösts övervikt i en av staterna och allt går till den vinnande sidan i den staten.

Jag läste nyss på ett av de så kallade alternativa medierna (inte svenskspråkigt för det finns fler) hur detta får många som annars skulle rösta i vissa stater att bli hemma, då de vet att antalet röster för den andra kandidaten redan i förväg är så mycket större att det i praktiken ändå är kört.

En annan orsak till att det saknas demokratisk grund är att kandidaterna behöver milliarder uttryckt i svenska pengar för att få folk att veta att de kandiderar och skapa illusionen att de är störst bäst och vackrast.

I det svenska valsystemet är det marigare, här måste de som är endast halvstora, någotsånär skapliga och halvsnygga ta hjälp av stödhjul som är ingetdera av allt detta för att skapa motsvarande illusion - i Sverige att de är minst, sämst och fulast - men att de jobbar för alla andras skull för att göra bot och bättring.

Håkan
kanske blev lite mycket där eller kanske inte


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum