Avatar

Med anledning av ett par nyligen bortgångna...

av Håkan, Göteborg, lördag, november 14, 2020, 17:53 (15 dagar sedan) @ Cthulu

Det är ganska lätt att glömma bort att folk oavsett politiska hemmahörighet kan vara väldigt trevliga och normala människor. Det är lite som att politik inte är på riktigt förrän man själv sitter där med makten och inte klarar av att hantera den. Eller så är det bara andra som inte klarar av all oinskränkt makt.

En insiktsfull kommentar, Cthulu, och jag funderade redan då jag skrev mitt inledande inlägg på om jag skulle nämna Nitgubben, en upare som sedan många år slutat att skriva på upa.

Han är god vän med mig, och också med Sven-Barry, och vi har träffats många gånger under åren och också de senare efter att han sluta skriva här. Enligt vad han själv säger tjuvläser han inte heller och jag tror honom.

Han är nämligen en ärkekommunist, med planscher på väggarna och en kompromisslös syn på kommunism som det goda och kapitalism som det onda.

Och samtidigt är han en genomtrevlig och snäll människa som troligen inte skulle döda mig om vi möttes på en sådan barrikad han i hela sitt liv vurmat för. Troligen inte.

Sven Wollter sägs ha varit en stor, kanske en av de största, svenska skådespelarna någonsin och det är möjligt att han var.

Vad hundratals millioner människor i vårt närområde, de som Adam Cwejman talar om, skulle se som det definierande hos Sven Wollter är dock det andra.

För att anekdotiskt återgå till Nitgubben så var han under sitt yrkesliv fram till pensioneringen flygtrafikledare i södra Sverige, och jag som flugit så mycket att jag helst inte vill möta Greta Thunberg skojade ett par gånger med honom om detta och att han säkert flera gånger lotsat ett flygplan med mig som kapitalistisk utsugare ombord säkert till min destination - där jag skulle fortsätta suga.
Vi hade båda lika roligt åt detta och därmed är vi tillbaka till det Cthulu påpekar.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum