Avatar

Grotesco

av Håkan, Göteborg, söndag, november 15, 2020, 17:57 (20 dagar sedan) @ Excel 319

Höger, islam eller vänster kvittar lika. Problemet är att de ser sin verklighet som den sanna och när det blir nog många som ser samma verklighet kan det gå illa. Ta USA som exempel. Det finns nog många republikaner som tror på valfusk för att det ska kunna uppstå en farlig situation.

Jag har precis avslutat lyssnandet på veckopanelen på kvartal.se, och det amerikanska valet och vad som nu väntar var en stor del av det timslånga samtalet mellan programledaren och tre gäster. Lyssnande rekommenderas.

En hel del intressant sades och bland det jag mest fäste mig vid var synpunkten att Joe Bidens största problem blir med sitt eget parti, inte med republikanerna.

Om han ska på något verkligt sätt ena nationen måste ett eller flera saftiga köttben ges till den nästan halva delen av befolkningen som inte ville ha honom och hans parti vid makten, men gör han det får han den aggressiva vänsterflygeln inom demokraterna ännu mer emot sig än de redan lite muttrande är.
Lägg därtill att hans valda vicepresident är tydligt profilerad just i den vänstra flygeln, och om inte det vore nog är det redan klart att Biden inte kommer att kandidera för omval om fyra år.

Så det där att vara hela Amerikas president, vilket samtliga nyvalda presidenter lär ha sagt, är nog omöjligt utan vi ser snarare fyra år av fortsatt nationell splittring.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum