Avatar

Med anledning av ett par nyligen bortgångna...

av Håkan, Göteborg, lördag, november 21, 2020, 17:37 (12 dagar sedan) @ Seawolf


En liten krönika i dagens Göteborgs-Posten uttrycker det mycket bra, -----


Tja, artikeln är väl OK, men den missar en annan och kanske viktigare aspekt på politikers CV, nämligen att de måste ha en erfarenhet av en massa annan och kvalificerande verksamhet innan de blev politiker. Med det kravet faller merparten av alla politiska broilers bort, och allra mest alla som är under 40 år.

I dagens Sverige är de allra viktigaste urvalskriterierna för politiker som partierna haussar fram:

- Damer
- Under 35, och helst under 30
- Attraktivt utseende

Vid högre utbildning och yrkeserfarenhet fästes ringa för att inte säga obefintlig vikt.

Inför Sverige personval i enmans valkretsar med lättillgänglig uppföljningsmöjlighet över vad politikerpersonerna har röstat för och emot, så finns chansen att väljarna väljer politiker med kunskap, vishet och erfarenhet av verkligheten.

Håller som oftast med om det du skriver, Seawolf, men angående det du inleder med upprepar jag att i en artikel kan man inte begära att alla aspekter av allt ska få plats.
Jag tror inte skribenten missade behovet av yrkeserfarenheter, det finns inbyggt i det där med att bli tråkig och läsa utredningar osv.

I övrigt har jag flera gånger påpekat att jag också gillar det där med enmans valkretsar, jag har nämnt UK som exempel och du Frankrike, men vägen dit måste börja med demokratiska beslut av de som vi just nu har i riksdagen.

Och hur kan man få folk som gillar läget som det är att rösta bort sig själva...?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum