Avatar

Det tar kanske tio minuter...

av Håkan, Göteborg, torsdag, november 26, 2020, 18:41 (1218 dagar sedan) @ morpheus

Med ditt tankesätt ökar ju polariseringen i landet, är det dit du vill nå?

När jag gör några observationer är det inte detsamma som att jag gillar det jag observerar, morpheus, lika lite som en meteorolog som förutser regn också vill att det ska regna.

Men det ligger ändå en del i din fråga för jag vill faktiskt ha en ökad polarisering (och meteorologen vill också hellre att hans prognos ska visa sig riktig än felaktig) men mest i vårt politiska system.

Vi har åtta partier i riksdagen och det är endast om man jämför ytterkanterna någon tydlig skillnad kan ses. Mellanlagren flyter ihop till en mångfärgad sörja av floskler, vilket naturligtvis inte betyder att ytterkanterna inte ägnar sig åt ordbajsande och standardfraser de också.

Fyra partier skulle räcka för att spegla dagens Sverige och dess röstberättigade.

Ett på vänstersidan som står för drömmarna om människor från hela världen som lever miljövänligt utan behov av ett privatägt näringsliv - och ett till vänster om mitten som håller dessa under viss kontroll.

Ett på högersidan som står för drömmarna om ett samhälle med enbart produktiva människor som alla har blivit försvenskade - och ett till höger om mitten som håller dessa under viss kontroll.

Detta scenario behöver helt säkert filas en del på, andras ideér behövs också, och som en känd profil brukar säga välkomnas all respektfull kommunikation.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum