Avatar

Var Brexit rätt

av Seawolf @, lördag, november 28, 2020, 22:59 (1216 dagar sedan) @ Pinja

Jag har gått från anhängare till skeptiker. Men jag undrar om inte idag var dagen då jag gav upp hoppet om EU. Finns det någon väg tillbaka till ett rent frihandelsavtal, utan ständigt växande överstatliga tossigheter. Svårt att se att så skulle vara fallet. Bättre då göra en Brexit kanske.

https://www.nyteknik.se/energi/eu-forslag-skapar-strid-om-svensk-vattenkraft-7005874

Pinja

Ett av huvudproblemen med EU är att lagar etc. som beslutas av EU gäller före svensk lag. Svenska politiker kan alltså lägga till praktiskt taget hur mycket lagar och beskattningsregler som helst utan att EU har något inflytande över dessa, såvida inte EU råkar ha instiftat något som överlappar.

Resultatet blir att lag- och regelhögen växer ohämmat och blir alltmer ogenomtränglig, för det tycks aldrig förekomma att varken EU eller Sverige rensar i högen. Resultatet blir totalblockad av alla förändringar och hinder för snart sagt allting, enligt lagen om summan av de enskilda små goda stegens totala tyrrani.
Para detta med att de politiker och ämbetsmän inom EU som driver på detta är totalt oåtkomliga för väljarpåverkan. För övrigt liknande de svenska väljarnas totala brist på direktinflytande på vilka enskilda riksdagsmän som hamnar i riksdagen.

Inom affärsvärlden är det ett talesätt att alla affärsöverenkommelser egentligen sker mellan två individer. Samma sak måste gälla för att en demokrati skall vara just en demokrati, så att riksdagspersoner de fakto ansvarar för sina aktiviteter inför sina personliga väljare.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum