Avatar

Alternativmedia

av Håkan, Göteborg, tisdag, december 01, 2020, 19:09 (1236 dagar sedan) @ Pinja

Bra artikel. Jag noterar:

"ör högern innebar digitaliseringen revolutionerande möjligheter att skapa nya institutioner som inte redan var vänstervridna. Från andra hållet kan det mycket väl ha tett sig i grund och botten överflödigt. De var ju redan agendasättande i de medier som faktiskt betydde något,"

PS: Men jag måste tillägga att jag uppskattar att läsa Dagens Arena. De verkar ha ett äkta samhällsengagemang och är inte, liksom nästan alla övriga i dagens vänster, i första hand ute efter att att peka finger, brunsmeta, m.m. Jag måste säga att jag på många sätt delar vänsterns "bevekelsegrunder", dvs önskan om ett bra samhälle för alla som målet för politiken. Däremot är ju vänsterns lösningar som bekant nästan alltid icke fungerande annat än på kort sikt.

Pinja

Bara som en reflexion över det du säger om vänsterns bevekelsegrunder, Pinja, så håller jag visserligen med men undrar samtidigt om det finns något parti av något slag som inte haft ett bra samhälle för alla som sitt motiv?

Visserligen i ytterlighetsfallen, på båda ytterkanterna, att begreppet "alla" inte betyder precis alla utan bara de som ingår i deras respektive "vi".
Men ett bättre samhälle vill alla ha likafullt.

Det har sagts många gånger i olika sammanhang att det inte är orden det handlar om utan resultaten.

Detta ogillar speciellt hela vänstersidan att bli påmind om då det handlar om resultaten av hundra år av historia, och ännu pågående i några olika former på en del håll i världen.

På högersidan är det endast de på yttersta kanten som har en motsvarande historia att förhålla sig till, och den handlar om ett par årtionden och är sedan länge på sophögen.

Men en annan extremism än den enbart politiska börjar ta plats i Europa, religion infiltrerar allt mer av alla delar av samhället, och vi får se hur långt det kommer att gå innan tillräckligt många "ser det komma".

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum