Avatar

Alternativmedia

av Håkan, Göteborg, onsdag, december 02, 2020, 08:39 (1238 dagar sedan) @ Seawolf

På högersidan är det endast de på yttersta kanten som har en motsvarande historia att förhålla sig till, och den handlar om ett par årtionden och är sedan länge på sophögen.


Håkan


National-SOCIALISM har kommit att benämnas som en högerrörelse. Innan Hitlers regim på allvar började spåra ur (under andra halvan av 30-talet) så var det en högaktad sak bland flertalet av europeiska socialistiska och socialdemokratiska partier. Hitler ansågs vara en räddare av ett Tyskland i ekonomisk ruin, och hans diktatoriska styre avskräckte Europavänstern lika lite som dess motsvarigheter i kommunistländer. Bland Nazismens största kritiker fanns t.ex. Winston Churchill som definitivt tillhörde högern....
Att klistra högerstämpel på Nazismen var ett av sätten för vänstern att i efterhand ta avstånd.

Njae, Seawolf, under nazismens framväxt var det kommunisterna som var den stora fienden och en hel del av det våld som utspelade sig var mellan dessa och de tidiga varianterna av "stormtrupper" på nazisidan.

Men helt riktigt framställde nazisterna sig som sociala förnyare osv, och en betydligt fredligare variant var hur vårt nuvarande S vid ungefär samma tidsepok bröt sig loss från de svenska kommunisterna och bildade ett icke-revolutionärt parti.
Med en hel del goda resultat som sträckte sig fram till slutet av förra seklet innan det ballade ur.

Medan kommunisterna höll fast vid att endast genom våld kan ett bra samhälle skapas...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum