Avatar

Jag drabbades i dag...

av Seawolf @, måndag, december 14, 2020, 17:57 (35 dagar sedan) @ Håkan
Ändrad av Seawolf, måndag, december 14, 2020, 18:10

...av Googles tillfälliga avbrott som kort omnämns i den här nyhetsnotisen.

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/googles-haveri-visar-p%C3%A5-samh%C3%A4llets-...

I mitt fall saknar jag nu mailtillgång för mitt jobb, också efter att Google kommit igång, men av separata orsaker inom min uppdragsgivares säkerhetssystem.
Det löser sig säkert snart men tills dess väntar en del klienter och leverantörer på att få veta saker.

Men jag fick också nu en lite mystisk tanke i huvudet.

Kanske det inte är en bra idé att ha uteslutande privata aktörer bakom allt som gör internet till vad det är i dag...?

Att det har blivit vad det är i dag beror på att inte en enda regering eller politiker hängt med i utvecklingen, utan privata aktörer av alla de slag har haft fritt spelrum att hitta på saker att använda nätet till, men hur ser framtiden ut?

Vad säger Seawolf, vår mest insatte upare i dessa frågor och med insikt också i betydelsen av konsekvensanalys och helhetsbilder.

Håkan

Har du i likhet med de flesta stuckit in fingrarna i Googles (eller annans som Microsoft) ap-fälla? Dvs. att använda Gmail, Google drive mm för lagring. I så fall, skyll dig själv.

Jag använder en oberoende mailserver och tankar ned alla mail till mina egna datorer så inget förloras om omvärlden strular. Jag har alltså i princip egen lagring av alla mina mail sedan 1995 i egen lagring. Liknande med alla bilder, filmer, dokument och de flesta installationspaket för program jag vill kunna installera i nya datorer. Många Gigabyte blir det :-)
Det paradoxala är att de egna prylarna som t.o.m. Androidfånen har lagringskapacitet som ökar fortare än vad mina privata data gör....

Min senaste telefon är en Samsung Galaxy X-cover Pro som tål att tappas i betonggolv, är rimligt vattentät, har lätt utbytbart och stort batteri (utan verktyg) och skapliga kameror. Till den finns t.o.m en app som gör den till ett riktigt bra förstoringsglas, samt internt minne på 64GB samt plats för micro-SD på 512 GB......
Det enda jag saknade var laddning utan att slita på USB-kontakten, men en liten tillsats löste detta.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum