Avatar

Jag drabbades i dag...

av Seawolf @, tisdag, december 15, 2020, 07:49 (34 dagar sedan) @ Håkan

Har du i likhet med de flesta stuckit in fingrarna i Googles (eller annans som Microsoft) ap-fälla? Dvs. att använda Gmail, Google drive mm för lagring. I så fall, skyll dig själv.

Jag använder en oberoende mailserver och tankar ned alla mail till mina egna datorer så inget förloras om omvärlden strular. Jag har alltså i princip egen lagring av alla mina mail sedan 1995 i egen lagring. Liknande med alla bilder, filmer, dokument och de flesta installationspaket för program jag vill kunna installera i nya datorer. Många Gigabyte blir det :-)
Det paradoxala är att de egna prylarna som t.o.m. Androidfånen har lagringskapacitet som ökar fortare än vad mina privata data gör....

Min senaste telefon är en Samsung Galaxy X-cover Pro som tål att tappas i betonggolv, är rimligt vattentät, har lätt utbytbart och stort batteri (utan verktyg) och skapliga kameror. Till den finns t.o.m en app som gör den till ett riktigt bra förstoringsglas, samt internt minne på 64GB samt plats för micro-SD på 512 GB......
Det enda jag saknade var laddning utan att slita på USB-kontakten, men en liten tillsats löste detta.


Jag inser att jag borde varit tydligare i min inledning, Seawolf, jag har inte valt Gmail och Google (gud förbjude säger jag efter snart ett år av bekantskap med detta infantila redskap) utan det är min nuvarande uppdragsgivare som haft detta som plattform sedan väldigt många år.

Världens största företag i den bransch jag jobbat i sedan sjuttiotalet.

Så kan det gå, för att använda ett återkommande uttryck i Vonneguts böcker.

Men en fråga, vad ska din ambitiösa samling av data och personliga redskap kunna användas till om internet och mail upphör att fungera?

Håkan

Internet drivs av en enorm samling olika företag och organisationer. Detta är liksom grundstenen i hur Internet är uppbyggt, just för att inte ha någon eller några punkter vars stoppande påverkar helhetsfunktionen. Sen finns det företag som driver applikationer via internet varav Google, Microsoft osv. är flitigt använda av folk och andra företag. Lägg till det att vissa stater (fler än folk tror) ser till att bevaka info-strömmarna och genom att ha tagit kontroll över de vägar som flödena kommer in och ut ur landet på, kunnat blockera oönskade företeelser eller information.

MAO, om Google, Microsoft och alla liknande lägger vitbuken i vädret så kommer fortfarande min epost att funka till andra som gjort som jag, och jag kan fortfarande komma åt och använda alla filer jag har sparat. De Websidor som ligger hos de många andra webservrar som hyr ut platser är fortfarande åtkomliga.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum