Avatar

Widar möter

av Seawolf @, lördag, december 19, 2020, 11:53 (29 dagar sedan) @ Pinja

"Klyftan mellan vilka media som betraktas som anständiga, och vilka media som betraktas som populistiska (och finansierade på skumma sätt på frivillig basis i stället för via skattemedel) är stor och blir allt större."

Stämmer verkligen det fortfarande? Jag personligen lutar åt att åtminstone SVT, och kanske SR, på senare tid har tagit till sig av kritiken och ändrat kursen en aning. I söndags tittade jag på Agenda där man faktiskt gjorde en riktigt bra och saklig genomgång av den nya migrationslagen. Studioreporten Nike Nylander frågade ut en chef från någon migrationsmyndighet (vilken det nu var). Det var sakliga frågor och sakliga svar, och ingen Anders Lindberg från Aftonbladet som saboterade diskussionen, som såå ofta förr. Denna rättning i ledet uppfattar jag som dels svar på kritik, dels en åtgärd för att slå vakt om sin marknadsandel i den hårdnande konkurrensen.


Pinja

Allvarligt, i just nyheterna har SVT gått lite mot mitten. Men ser man på programutbudets innehåll i stort så har inget skett. SR likadant.

Ser man marknadsandelar som den andel av den totalt tänkbara publiken som betalar för en viss verksamhets alster så har de svenska politikerna beslutat att marknadsandelen för public Service är 100%!

Genom att publiken får betala dyrt oavsett vad tycker så minskar incitamentet för den att dessutom betala till kommersiella företag som annars kunde konkurrera.

Public Service kan mao. strunta totalt i vad samma publik ser på eller anser om det de matas med.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum