Avatar

Pinja tipsade om Riks...

av Seawolf @, måndag, december 21, 2020, 16:58 (28 dagar sedan) @ Håkan


Så nu handlar det bara om att övertyga drygt hälften av de sittande i riksdagen om ett av dessa förslag, vilket skulle innebära slutet för de flestas politiska tillvaro.

Håkan

Först när enskilda politiker måste begrunda vad väljaråsikterna i olika frågor är och endast trycka på de knappar de uppfattar motsvara folkopinionen, kommer nödvändiga systemförändringar i Sverige att kunna äga rum.
Var jag tydlig nog?


Visst var du det, Seawolf, och detta har du skrivit inte bara en gång tidigare så jag vet detta.

Men din avslutande mening är oklar.
Handlar det om resultatet av systemförändringarna att enskilda politiker måste begrunda väljaråsikterna, eller är det en nödvändig förutsättning för att systemförändring kan ske?

Jag förmodar det senare men då blir min egen avslutande mening i förra inlägget aktuell, båda i citat ovan.

Håkan

Praktiskt exempel:
Om en motion idag i riksdagen vill stoppa t.ex. skattebetalda könskorrigeringar, så kommer inte majoriteten av partierna att tillåta sina ledamöter att rösta för detta, för man är livrädda som partier att bli beskyllda för fobier av diverse slag, och att man kunde tappa marginalväljare.

Om däremot valkretsvalda riksdagsledamöter vet att deras röstning kommer att synas för deras väljare så skulle många inte VÅGA att rösta emot och de är så många att personliga påhopp från genderhysteriska media inte är meningsfullt.

Alltså är det endast möjligt att få fram mer eller mindre kontroversiella ändringar av Sveriges lagar, regler och bidragssystem mm., när riksdagsledamöterna har personligt ansvar inför sina personliga väljare.

Att det inte är enkelt att ändra till personval är klart. Men jag tror att väldigt många av dagens riksdagspolitiker innerst inne är missnöjda med att ständigt bli toppridna av sina partiledningar.

I enlighet med min filosofi att "sanning har hullingar" och det är svårt att frigöra sig från dem vare sig man gillar dem eller ej, så är det minsta man kan göra är att ständigt tjata om sådant som man uppfattar vara sant.

Man skall i vart fall inte anamma den (skämtsamt påstådda) Närkedevisen:
"- Dä går allri, å inte sen heller!"

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum