Avatar

Den här krönikan är intressant för oss Seawolf, eller hur?

av Håkan, Göteborg, måndag, december 28, 2020, 08:03 (22 dagar sedan) @ Seawolf

https://detgodasamhallet.com/2020/12/27/patrik-engellau-ar-det-kort-for-demokratin/#mor...

Den handlar ju till rätt stor del om dig och mig, ju...

Håkan


Har ögnat det hela under några minuter.

Ser man på länkens länk till utredningen om ett personvalsparti är det överväldigande intrycket en kapital byråkratisk härdsmälta, där utredarna/författarna i sina ordinarie verksamheter uppenbarligen förgiftats av de administrativa föreskrifternas mentala nedbrytning, nedsjunkna i det svenska utredningsträsket.

Mitt förslag till ett Personvalsparti är mycket enklare.
Det skulle agera som vanligt inom vårt nuvarande valsystem men det skulle bara ha en enda punkt i partiprogrammet, ungefär så här:
I riksdagen skall man rösta emot alla regeringsförslag, alltid, utom införandet av en ny valordning med personval i enmans valkretsar i kombination med en lättanvänd databas där alla riksdagsledamöters röstande skall redovisas.

Jag öppnade faktiskt inte länken själv, Seawolf, då jag tyckte det roliga var hur nära en del av artikeln kom det vi flera gånger haft uppe på upa.
Som du beskriver länken gick jag nog inte miste om något.

Din tanke om det realistiska i att bilda ett strikt enfrågeparti med mål att komma in i riksdagen, för att där rösta nej till allt utom den egna frågan, är en aning optimistisk.

För att bilda ett parti som kan registreras behövs ett antal namnunderskrifter och lite pengar, det kan fixa sig i den egna och några andras vänkretsar. För att kunna ställa upp i ett val behövs ytterligare en hel del formaliteter men det är nu såpass längesedan jag själv försökte vara med på ett sådant äventyr att jag inte minns detaljerna.

Kanske du kan utveckla det formella och det praktiska med att sätta igång din idé i praktiken?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum