Avatar

Widar igen

av Håkan, Göteborg, tisdag, december 29, 2020, 12:37 (20 dagar sedan) @ Pinja

Jag måste säga att jag blivit mer och mer förtjust i Widar Andersson. Inte så att jag tror han har alla svar, det tror han nog inte själv heller. Men hans artiklar andas visdom. Det gör inte alla gånger de många nya medierna. För att inte tala om de gamla.

https://folkbladet.se/nyheter/artikel/sveriges-offentliga-hemligheter-dras-fram-i-ljuse...

Pinja

Jag kan kontra med en annan artikel av samme Widar som jag såg då jag läst den du länkar till, Pinja, och jag tycker också han skriver på ett bra sätt - men mer om din länkade artikel strax.

https://folkbladet.se/nyheter/artikel/trangsel-ar-inte-att-leka-med-i-politiken/lww99k1l


I "din" artikel börjar han med en tydlig redogörelse för vad som hänt i Sverige ihop med migrationen och att ingen "sett det komma" för att använda ett uttryck vars upphov jag hoppas aldrig kommer att glömmas.
En reflexion jag gör är att redan för sådär tio år sedan eller kanske mer har migration, och något senare med migration sammanhörande religion, varit ett tema som flera på upa tagit upp och med ganska upprörda reaktioner från många.
Nog sagt, den som vill plankforska har sökfunktionen att tillgå.

Men det Widar senare skriver ger mig ett besynnerligt intryck.
Så som han formulerar de två avslutande meningarna, en kort och den sista lång, får man intrycket att tillit och personligt ansvar hela tiden har präglat det svenska samhället.

Jag ser det tvärtom att tillit och personligt ansvar sedan länge har slutat att prägla det svenska samhället och i stället allt tydligare övergår i sina motsatser.
Morgan Johansson är ju ett av flera övertydliga exempel på det senare, oansvarigt beteende - vilket nu med politiskt nyspråk reduceras till "oförsiktigt".

Men, jag tror faktiskt att Widar också förstår allt detta men bara ville skapa lite framtidstro.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum