Avatar

Mellandagsrean.

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, tisdag, december 29, 2020, 19:09 (20 dagar sedan) @ Pinja

Jag är nu väldigt tveksam till en pandemilag. Det är inte brist på lag som är problemet. Det stora problemet är i stället systemfelet med delat ansvar på tre nivåer. Det är som om en galning sett till att skapa detta.

Jag tror faktiskt att en lagstiftning av den typ man nu kallar pandemilag, men mera allmängiltig är en av de saker som fattats och som gjort den svenska staten så handfallen och tandlös under Covidid19 pandemin.

Jag kan jämföra litet med Finland. Min personliga riksdagskandidat (som jag personröstat på) Anna Maja Henriksson var justitieminister i en regering för ca 10 år sedan. Hon är utbildad jurist. Hon beredde och genomdrev då det man där kallar beredskapslagen. Nu ca 8 år senare återkom Anna-Maja på samma post i en ny regeringskonstellation lagom till pandemin utbrott. För sina följare på facebook har hon förklarat vad syftet med beredskapslagen var och att det nu var dags att sätta den i verket, vilket man gjorde redan den 1 mars. Detta gav myndigheterna omfattade befogenheter, som bl.a. att spärra av Nylands Län (kring H:fors) under en tid. Åtgärderna var drastiska men gav också resultat. Om den sk. pandemilagen kan få till stånd något liknande här, är jag helt och hållet för den. Rekommendationer och frivillighet har helt klart visat sig vara otillräckliga och tandlösa.

Pinja

Om regeringen hade varit kompetent, och framförallt, gått att lita på, hade en pandemilag kunnat fylla en uppgift. Men idag???

I mina ögon verkar Finland under lång tid ha och ha haft mer kompetenta och handlingskraftiga regeringar än Sverige.

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum