Avatar

Ett drev rensar telefonboken

av Håkan, Göteborg, måndag, januari 04, 2021, 13:48 (13 dagar sedan) @ Pinja

Sen kan jag säga att det där med att så många som möjligt ska få det så bra som möjligt inte är en slogan som är unik för liberaler, det är vad alla makthavare och wannabees har sagt i alla tider att de strävar efter.

Den fras jag citerade lite hastigt är naturligtvis inte kärnan i liberalismen, men den säger ändå, om man ger akt på orden, något väsentligt som INTE är allmängiltigt. Liberalismen erkänner, till skillnad från socialismen, att det dess värre krävs ett visst mått av ansträngning och moral för att kunna få en dräglig tillvaro.

Pinja

Det du skriver håller jag med om, Pinja, och jag kan lägga till att det där med egen ansträngning och moral än mer framhålls på den konservativa sidan.

Jag håller också med om att det inte alls framhålls på den vänstra planhalvan, där det i stället påstås vara politikens ansvar att bygga samhället åt folket, och sedan att återuppbygga det när det fallerat, osv.

Visserligen ska vi göra det tillsammans säger de, men likt alla agitatorer håller de sig sedan bakom det folk som ska göra det, i några fall är de så bakom att de flyger till Kanarieöarna eller hyr skidor i fjällanläggningar de sett till att undanta från nedstängningar.

Den artikel jag länkar till är rätt kul att läsa, inte minst för att partiledaren också är en klanmedlem, men också för illustrationen av det jag skrev om liberalismens ständiga svårighet att visa beslutsamhet. Å ena sidan men å andra sidan osv.

Deras extra dilemma är att det nu handlar om att finna en å tredje sidan i den svenska politiken, varken vänstersidan eller högersidan, i en parlamentarisk situation där de inte har en enda vän längre.

https://detgodasamhallet.com/2021/01/04/mohamed-omar-liberalernas-langtan-efter-makt/#m...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum