Avatar

Varför finns det inget bra ord på svenska...

av Seawolf @, lördag, januari 09, 2021, 07:19 (8 dagar sedan) @ Håkan

Har du glömt beteckningen "Nidtecknare" och "Nidteckning"?

Hur som, kapitalfelet som den press i världen som låtsas vara demokratiska och för yttrandefrihet, har missat och missar fortlöpande att göra det självklara så for någon -ismare tar till våld mot en nidtecknare.
I Matteus 25:40 står det: vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.
Alltså är det fegt och löjligt att upprepa slogan "Je suis Charlie". Det enda demokratiskt hederliga är att ALL press i stället trycker upp alla de aktuella nidbilderna från Jyllandspostens sådana, via Vilks rondellhundar och till Charlie Hebdos.

Men det gör man inte.....falskt och fegt är bara förnamnet.
-isterna lär ju inte kunna idka våld mot samtlig demkratisk press i världen....


Inte glömt de beteckningar du nämner, Seawolf, men de har inget med det som beskrivs i artikeln eller i TED-talet att göra.

Använder man nid- som förstavelse är det om något som är avsett att nedvärdera eller smutskasta eller göra illa, jämför med orden niding och nidingsdåd.

Cartoons å andra sidan är aldrig nidingsdåd, de är en mix av humor och satir och ironi, och ingen skulle väl beteckna den (väldigt roliga) cartoon som han i TED inleder med som en nidbild? Om man undantar katolska extremister förstås...

Håkan

Läs hela artikeln du refererar till så kanske du också ser att flera av de exempel som den visar är tydliga exempel på nedvärderande, smutskastande och illagörande.
För övrigt avser order "Cartoon" ursprungligen tecknade bilder och framförallt serier som Kalle Anka.

Men framförallt, det skulle höja dig något om du tog in det egentliga innehållet i vad jag framförde i stället för att fokusera på din egen uppfattning om vad nidbilder är för något.
[image]
[image]

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum