Avatar

hittat på ted

av Håkan, Göteborg, måndag, april 26, 2010, 12:53 (5120 dagar sedan) @ Nitgubben

Tyvärr tror jag Sveriges regering oavsett färg efter höstvalet inte kommer att kunna påverka jordens klimat mer än vad en gubbe som pissar i Mississippi påverkar dess flöde, Nitgubben.

En reell påverkan av just de effekter som hänförs till CO2 i atmosfären kräver i storleksordningen en halvering av all energiförbrukning med CO2-utsläpp på hela klotet, och det kommer inte att hända även om Miljöpartiet är med och bildar regering.
Det kommer inte att hända överhuvudtaget eftersom alla regeringar behöver tillgodose sina folks krav på förbättrad levnadsstandard, och för halva mänskligheten, minst, är dessa krav högst motiverade. Så klimatfrågor kommer i andra hand för alla utom de relativt få lyxmänniskor på jorden som "redan har allt", så är det bara. Lyxmänniskorna inkluderar både dig och mig, Nitgubben, och också Ljusne fast han inte vill inse det. Det är bara när vi jämför oss med riktigt rika människor i Sverige som vi inte lever i lyx, men den sämre halvan av jordens människor skulle ha svårigheter att se sådana gränsdragningar där vi ser dem.

En halvering av utsläpp redan i dag skulle behöva hela århundradet innan några effekter på klimatet skulle bli tydliga och så länge kan ingen politiker vänta, eftersom hans/hennes väljare räknar med resultat redan dagarna efter valet.
Vi har de politiker vi förtjänar.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum