Avatar

vAdam Cwejman sätter bättre ord än jag kunde...

av Pinja, söndag, januari 10, 2021, 19:03 (18 dagar sedan) @ Håkan

Jag tror inte att min och Seawolfs sakframställningar behöver vara motstridiga och inte samtidigt sanna. s´ "röstskola" som han nämner är ju inget nytt utan har djupa rötter i s´ historia. Den som har läst den mycket fina romanen "Soldat med brutet gevär" av Wilhelm Moberg känner igen sig. Samma eller liknande metoder tillämpades redan på 20 och 3o talen, och jag ser egentligen inte att förfarandet är så förkastligt. I en demokrati står det ju alla partier fritt att försöka vinna röster. Men givetvis passeras en gräns om man börjar importera röstboskap i akt och mening att gynna det egna partiet.

Beträffande den sk kompetensutvisningen så är denna helt enkelt en följd av de senare årens skärpningar av migrationspolitiken. Att kraven blivit så stränga hör i mycket ihop med att så mycket fusk förekommit. Det känns rätt men ändå fel, när man betänker hur jämförelsevis lätt det är att med framgång åberopa asylskäl helt utan bevis.

Den punkt där jag inte håller med Seawolf, och jag ser att Håkan håller med mig, är konsprationsaspekten. Jag tror verkligen INTE att någon på förhand planerat att det skulle bli så här.

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum