Avatar

Var är miljöpartiet och var är den nya högern ...

av Håkan, Göteborg, tisdag, januari 19, 2021, 18:12 (1192 dagar sedan) @ Seawolf


Det fungerar i små samfälligheter även om en eller ett fåtal individer brukar dominera det hela, men inte med tio millioner "ägare" som samtliga förväntas aktivt deltaga i alla olika verksamheter.
Det är ju samma tio millioner som "äger" kraftnätet och som äger elproduktionsanläggningarna och som äger telesystemen osv.

Och när ett stort antal av dessa ägare också jobbar inom de fria marknadskrafterna som de ska vara med att upphandla från, så blir det riktigt jobbigt med sådant som egenintressen och jävighet i beslutsprocesserna.

Håkan


Det är uppenbarligen mycket svårt att anföra principer, i detta fallet principen som ligger bakom dagens samfälligheter, och sen försöka utnyttja samma grundprinciper i andra sammanhang.

Det är gravt fyrkantigt, fantasilöst och o-kreativt att tro att baserat på hur en princip som har en detaljutformning på ett område nödvändigtvis måste tillämpas med exakt samma detaljutformning på ett principiellt likartat men annat område.

När det andra området inte är principiellt likartat blir det svårt med tillämpningen, Seawolf, vilket är just vad jag med några få ord försökte illustrera.

Kan vi gemensamt försöka utveckla våra tankegångar i en vänskaplig växelverkan?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum