Avatar

En Lindströmare

av Håkan, Göteborg, tisdag, januari 26, 2021, 14:57 (37 dagar sedan) @ Seawolf

Det är ett vanligt debattknep att inte se, eller låtsas inte se, skillnaden mellan att kritisera islam som religion och att kritisera muslimer. Eller att låtsas inte veta skillnaden mellan en religiös extremist och en religiös människa.
Det alla de nämnda gjort är att illustrera olika konsekvenser av extrema tolkningar och att tvinga dessa på andra människor.
Håkan


Det är en vanlig företeelse att bortse från fakta som motsäger den åsiktsflod som systematiskt pressas ut i svenska media och politik och som övermannar alla utom de mest självständigt tänkande.
Det som kan klassificeras som fakta anses vara sådant där de har spårbarhet, i detta fall till de opinionsundersökningar som gjorts av någorlunda välrenommerade instanser. OK, det är jobbigt mycket i denna länk. Men åsiktsmässigt är skillnaderna mellan islamister och muslimtroende inte så stor, uppenbarligen.
https://www.thereligionofpeace.com/pages/articles/opinion-polls.aspx

Jag hade läst det du länkar till, Seawolf, och en hel del annat också med liknande innehåll och jag känner till att just islam är en religion med ett starkare socialt tryck på människor än andra.

Alla som är födda i länder med islamska regimer kallas ju muslimer, bara det visar hur "vi" bidrager till detta sociala tryck. Citationstecknen för att markera att jag inte grupperar människor så.

Det är också så att en del antingen låter bli att säga sin egentliga mening medan en del säger något som de ser som lämpligt, beroende på situationen, och i alla islamskt styrda nationer handlar det om att inte dra någon uppmärksamhet till sig.

Jag tror att de allra flesta av de människor som kallas muslimer skulle visa samma avsky för att önska död åt Vilks som du och jag visar, om de kunde uttrycka sig fritt.

Men och ett viktigt men, de som genom sin religiösa övertygelse sympatiserar med den terrorism som blir allt värre är så många att de tillsammans med de mer synliga extremisterna utgör en grogrund som måste bekämpas.
Där finns det mycket som behöver synliggöras, och ett steg i den riktningen är just nu det som pågår i Frankrike, få se hur det går.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum