Avatar

Antalet muslimer i Sverige...

av Seawolf @, tisdag, februari 02, 2021, 08:03 (30 dagar sedan) @ Pinja

Det svenska systemet är alldeles oerhört mycket mer demokratiskt orättvist, där småpartier kan idka utpressning mot de större partierna att genomföra politik som definitivt inte motsvarar någon folkvilja.

Det är mera standard än undantag att så fort man nämner någon demokratisk eller juridisk princip som förekommer i USA så slutar nästan allas tänkande tvärt och man är fast förvissad om att en tillämpning av principen MÅSTE utföras EXAKT likadant nån annan stans, och att all demokratitillämpning därefter blir en exakt kopia av USA:s.

Gerrymandering uppstår då valkretsindelningen kan göras på fel och politiskt enögt sätt, och detta kan elimineras genom att grundlagsmässigt reglera hur indelningen skall göras och när och hur den får ändras. De avvikelser från millimeterrättvisa som kan finnas med rätt indelade valkretsar är en fis i rymden jämfört med att Sverige styrs åt H-e av några småpartier.

Några exempel är UK och Frankrike som har enmans valkretsar. Har du hört något om Gerrymandering där?

Det grundläggande felet med USA:s demokrati är att man har satt upp för mycket svårigheter för den mindre belästa och arbetande befolkningen, bl.a. att man röstar på vardagar, röstningen är inte effektivt genomförd och vallokalerna är för få och små så man får köa i timmar osv.

Ändra detta och den politiska bilden i USA kommer att förändras enormt då den mindre bemedlade halvan av befolkningen faktiskt går och röstar.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum