Avatar

Lena Andersson SvD och Kvartal

av Håkan, Göteborg, fredag, februari 05, 2021, 18:08 (22 dagar sedan) @ Pinja

Ja jag såg Hallströms slutreplik, eller mer artikel var det nog. Jag är dock mycket mindre imponerad av henne än av Lena A. Inte alls faktiskt. Jag har två reflektioner.

1. Det lilla fåtal som är villrådiga om sin läggning och upplever problem med medmänniskornas attityder blir inte hjälpta av dessa teorier och funderingar, eftersom de, även om de skulle avhjälpa problemet, är något som majoriteten aldrig kan tränga in i och ta till sig. Mycket bättre då med vanlig medmänsklighet och fördomsfrihet. Fast jag är illa rädd att det inte heller hjälper, eftersom ju problemet dessvärre sitter i huvudet på den villrådige.

2. Som någon i kommentarerna påpekade är termen genusvetenskap vilseledande. På engelska kallas samma funderingar för Gender Studies, vilket mera rättvisande pekar på vad det är fråga om. Dvs relativt lösa funderingar utan någon fast förankring i vetenskaplig systematik.

Pinja

Jag kan sammanfatta mig med att jag ser det som du, Pinja, och för att addera några egna ord så ser jag det som märkligt att hela världen skulle ha en skyldighet att förhålla sig till mig på ett av många olika sätt beroende på vilken könsidentitet jag själv väljer att vara.

Jordan Peterson förlorade till och med ett mål i Kanada då det dömdes olagligt att tilltala någon med "fel" pronomen, vilket å andra sidan blev början på hans internationella karriär så han kom ju ut som ett slags vinnare ändå.

Tur för upa att jag är en lönnfet vit medelålders heterosexuell man och engagerad i storkapitalismens globala ärenden och ett lovligt byte för alla med någon slags kompensationsdrift att få utlopp för.

Sorry Pinja, det blev rätt många ord men så är det för oss som bryr oss om vad som händer i samhället.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum