Avatar

Ännu en artikel om Estonia

av Håkan, Göteborg, tisdag, februari 09, 2021, 16:30 (27 dagar sedan) @ Seawolf

https://www.sjofartstidningen.se/ytterligare-hal-i-estonia/

Här visas var de "nya" hålen skall vara på skrovet. Det stämmer med fotografierna på krysshålet under vatten, där man skymtar nederdelen av sista "E":et i namnet EASTLINE, och från detta har jag bedömt avståndet vara 50 meter från fören. Nu satt ju visirets fästen lite akter om fören, så det slets nog loss från skrovet med avståndet 40-45 meter i stället för 50, så tiden kan vara kortare än 7 sekunder.

Notera även nya hålet 2, som sitter så till att kanske samma eller det andra gångjärnshörnet på visiret slet upp detta också. Det uppges ha varit några meter långt. Jag har mycket svårt att tro att Estonia skulle ha sjunkit med en sådan längsgående hastighet utmed botten att bottenföremål skulle ha rivit upp ett avlångt hål på flera meter......

Tro mig!

Det visas ingenting i artikeln, Seawolf, det berättas om något som inte ens är offentliggjort. Hela artikeln uttrycker skepsis till detta.

Dina funderingar om hur ett bogvisir skulle kunna ha slagit in i fartygsidan med sina gångjärn, och först med det ena skapat en några meter hög vertikal intryckning och därefter med det andra en lång horisontell och smal reva, blir allt mer spekulativa för att uttrycka det mjukt.

Min egen hypotes eller spekulation runt det hål vi nu vet finns där är att det uppstått då fartyget träffade botten och en del av den berggrund som finns under leran.

Det nya hålet, om det finns, kan ha uppstått då fartyget därefter och kanske under lång tid glidit nedför den sluttning det ligger på.
Att fartyget rört sig vet vi ju, eftersom det också vridit sig så den tidigare dolda styrbordssidan nu delvis blivit åtkomlig för en dykrobot.

Få se om det kommer mer i form av bilder på revan.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum