Avatar

Hultqvist och Jimmy

av Pinja, onsdag, februari 10, 2021, 14:31 (25 dagar sedan) @ Håkan
Ändrad av Pinja, onsdag, februari 10, 2021, 15:26

Debatten finns här, börjar vid 17:30.

https://www.svtplay.se/video/29611440/aktuellt/aktuellt-9-feb-21-00-3?start=auto

Jag skulle vilja beteckna det som peter Hultqvist försöker sig på här som anakronism. Det hade funkat utmärkt så sent som säj, 2012. Då var det fortfarande huvudlinjen i alla andra partiers hantering av SD. Men där är vi inte idag. Tre saker har hänt.

1. Regeringarna, men särskilt den efter 2014 har kapitalt misslyckats på ett antal för väljarna mycket viktiga punkter

2. SD har till följd av detta vuxit, men även i viss mån mognat.

3. Till följs av Annie Lööfs och Björklunds "Hitler-val" taktik har m och KD insett att de måste byta spår om de vill åstadkomma något.

Därmed fungerar inte Hultqvists "lipstick on pigs", m.m. taktik inte alls längre som den en gång gjorde. Hur kan han inte ha förstått det? Eller är han bara desperat?

Han har visserligen rätt om SDs undervegetation, där finns fortfarande åtskilligt ruttet. Det visar inte minst deras reaktioner på Trump och 6 januari. Men att älta detta leder ingen vart. Och väljarna har vid det här laget, till skillnad från Lööf & Björklund, lärt sig att åsikter som SD för fram inte behöver vara tabu trots att SD grundades av nazister och nu stödjer Trump. Man behöver inte köpa hela paketet. SD äger inte invandringsfrågan, frågan om eskalerande skjutningar och mord, eller frågan om kärnkraft, m.m. m.m. Men, de kommer att behövas med på tåget som stöd för att vända utvecklingen på dessa och andra områden.


Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum