Avatar

Åsa Linderborg

av Håkan, Göteborg, söndag, februari 21, 2021, 12:44 (8 dagar sedan) @ S-B A-son


Jag håller med Sven-Barry om nästan allt i det ovanstående, och det jag avviker från är tanken att vissa partier ska kunna definiera vad som är mognad hos andra partier.

Detta ska väljarna definiera via valsedlarna, vilket naturligtvis leder till den ofrånkomliga frågan hur man definierar mognad hos väljarna.

Tillräckligt många definierade i senaste valet SD som moget för att det skulle bli tredje största parti, och min gissning är att efter nästa val SD är en del i en minoritetsregering just baserad på graden av mognad hos väljarna.

Glöm aldrig väljarna i en demokrati, Sven-Barry!

Håkan


Mognad måste till hos de andra partierna för att släppa fram en minoritetsregering.

Mvh Sven-Barry

Något oklart om Sven-Barry med dessa ord håller med eller inte om det jag skrev, men jag håller naturligtvis med om behovet av mognad också inom politiska partier och hos deras företrädare.

Nästa regering blir med stor sannolikhet en minoritetsregering igen, men jag hoppas den endast innehåller partier som genom sina partiprogram historiskt har haft nära band till varandra.
Inte en sådan pervers konstruktion som vi nu har.

Om en sådan regering skulle kunna bildas med M, KD och L kommer SD med stor sannolikhet att rösta för den om dessa fyra partier har majoritet i riksdagen.

Om mandaten inte räcker hänger det på C, och jag ser ingen möjlighet att Annie Lööf och C skulle stödja dem, i stället skulle hon nog ta chansen att pressa fram en ministerpost åt sig själv i en regering Löfven 3 med C ingående i denna.

I så fall försöker säkert också V att komma med, och hur Löfven (om det då ännu är han) kommer att slingra sig ur det ska bli kul att beskåda.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum