Avatar

"Nyhet" i Rapport idag

av Seawolf @, måndag, februari 22, 2021, 18:21 (13 dagar sedan) @ Håkan

Tackar, Seawolf, och det vi fick veta var ju återigen att planeten undergår ständiga förändringar - men att vi nog kan fixa åtminstone det värsta med fler klimatavtal...

I din andra länk noterade jag att Golfströmmen i dag är i ett svagt läge, som den inte varit i sedan cirka ettusensexhundra år.

Det var då Grönland fick sitt namn av dåtidens exploatörer, numera populariserat benämnda vikingar, vilket antyder just ett varmare klimat.

Men detta åsido, det som är oroande är inte de tusenåriga processerna utan risken för "tipping points" som kan dramatiskt ändra förhållandena i olika områden på årtionden.

Håkan

Du vet hur det är:
Blir det varmare så beror det på CO2-framkallad Global Warming. Blir det kallare beror det på GW. Regnar det mer beror det på GW. Breder öknarna ut sig beror det på GW. Stormar det mer beror det på GW.

Ändras jordaxeln och jordbanan runt solen så vi får mer (eller mindre) solinstrålning beror det inte på GW. Fast får klimathysterikerna med sina mediatrumpeter hållas ett tag till så vete f-n.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum