Avatar

(Sagan om) Bill och Greta

av Håkan, Göteborg, fredag, februari 26, 2021, 10:50 (1154 dagar sedan) @ Pinja

Jag tänkte på Kina också när jag skrev mitt förra inlägg, men om man ser till de stora utvecklingslinjerna tror jag att de ganska långt kommer att vara de samma som som historiskt. Kina har sällan lett utvecklingen tillbaka i tiden, och kommer knappast att göra det framöver heller. Samma faktorer verkar fortfarande som under historiens gång.

Pinja

Jag hoppas du vill utveckla det du skriver om Kina och utveckling, Pinja, då jag är lite mystifierad.

Kina har historiskt haft minst sagt turbulenta tider med tillbakagång och ibland katastrofala sådana, och i allt som har med mänskliga rättigheter att göra knappast tagit ett enda steg framåt ens för en liten tid.

Deras nuvarande utveckling är, som Seawolf påpekar, i riktning ökande utsläpp av alla slag även om de också försöker i stor skala utveckla teknik för alternativa kraftkällor och förbrukare.
Ingen kan undgå att se att detta sker i tät symbios med deras allt tydligare ambitioner på världsdominans också politiskt och militärt, och att den senare delen ännu är i begynnelsen är ingen tröst med tanke på hur snabbt de gick från en fattig lantbruksekonomi till att bli hela världens fabrik av i stort sett allting.

Hopas höra av dig Pinja.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum