Avatar

(Sagan om) Bill och Greta

av Håkan, Göteborg, lördag, februari 27, 2021, 18:15 (1151 dagar sedan) @ Pinja

Inte svar till Håkan, men en liten utvikning.

Seawolfs länk till boken som påstår att Kina verkligen upptäckte Amerika var intressant , och helt nytt för mig. Jag var tvungen och googla lite. Slutsaten är att det nog är humbug trots allt. Men jag fann en ganska roande artikel i ämnet.

https://www.theguardian.com/world/2006/jan/20/china.usa

Pinja

Helt riktigt en roande artikel, Pinja, och också med en del lärorikt att förmedla.

Också roande att din gimmick att konsekvent lägga dina inlägg under det senaste i tråden ibland genererar lite sökande efter sådant du syftar på, men jag hittade den bok Seawolf länkat till och den är som du skriver (men inte Seawolf) löjlig vilket kan läsas redan i beskrivningen.

Påminner om en i min ungdom framgångsrik bedragare som skrev böcker om att aliens skapat allt märkligt vi kan se i världen, von Däniken. Jag och kompisar var då fascinerade och köpte böcker, men det dog ut efterhand ungefär samtidigt som han gjorde det och ingen har ännu tagit vid.

Lite kul också att se hur ordet Amerika används som om det redan då var ett känt begrepp. Columbus upptäckte kustremsor på östsidan av något och kineser från västsidan av något - med några tusen kilometer däremellan och utan att någon kunde veta något som helst om vad som fanns bakom de närmaste kustregionerna i fråga.

Just nu pågår upptäckten av Mars, förresten, och är det fler än jag som noterat att det är som att landa en terränggående kamerajeep någonstans i Afrika eller i Europa och börja kolla hur planeten ser ut och fungerar?

Nästan, men vi har ju kommit en bit från den tid då i science-fiction böcker aliens landade på planeten och bad den första de mötte att föra dem "to your leader".
Och alla böcker om galaktiska imperier där varje planet var en identitet i sig beträffande hur befolkningen var, oavsett om de var tvåbeningar eller andra varianter - alltid planetvida enhetliga civilisationer.

Liten utvikning eller hur...?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum