Avatar

Agenda igår

av Håkan, Göteborg, måndag, mars 01, 2021, 13:44 (1152 dagar sedan) @ Pinja

Jag tittar tipsad av Widar Andersson i efterskott på Agenda, och en debatt mellan Jimmy Åkesson och Nyamko Sabuni. Precis som Widar tycker jag att det var en bra debatt, och nästan utan rasist och nazist tillmälen. Jag undrar ändå om inte Nyamko slutgiltigt förpassar L ur riksdagen om hon ska börja opponera i invandringsfrågan? Det verkar inte vara någon röstmagnet om ni frågar mig.

En fråga som borde ha ställts är hur man definierar asylskäl. Jag är för att tillfälligt bevilja politiska aktivister som bekämpar totalitära regimer och kulturer i sina hemländer asyl. Men antalet genuina sådana är försvinnande litet. Historiskt har vi ju sett att asylinvandringen ju svällt till hundratusentals per år och övergått till en ren folkvandring efter bättre levnadsvillkor.

https://folkbladet.se/nyheter/artikel/sabuni-och-akesson-var-pa-hugget-i-agenda/lqnznwpl

Pinja

Tack för bra tips både till en artikel och till Agenda, Pinja, och visst var debatten välgörande annorlunda jämfört med så gott som allt annat som kallas debatt numera.

Jag ger inte heller L några reella chanser i det kommande valet, detta som alltid sagt med förbehållet att just framtiden är marigt att veta något om och så har vi det där med stödröster. (som jag ju ogillar)

Det jag noterade med Sabuni var försöken att få det till att alla som invandrat till Sverige haft asylskäl, och att hon (möjligen på riktigt) inte noterade Åkessons påpekande att de alla utan undantag passerat många säkra länder innan de kommit fram till Sverige.

Det är också tydligt hur alla använder Åkessons ord på ett vidgat sätt när de påstår att han generaliserar och inkluderar alla invandrare, och att han uttrycker sig ovärdigt.

Verkligheten är just så som han uttrycker det, att av alla som fått uppehållstillstånd har det ständigt blivit fler som är belastningar socialt, ekonomiskt och kulturellt. Och i slutet av debatten kom också Sabuni fram med detta, åtminstone litegrann.

Och en lokalt förankrad reflexion, det här med invandring och asyl och religiösa effekter har debatterats på upa sedan många år och debattklimatet har också här fått en annan karaktär.

Det du Pinja nu i dag skriver hade fått hårda mothugg för fem år sedan, vilket du inte får av dem som nu är kvar, men om jag i dag hade skrivit detsamma vete fanken om det inte kommit något...

Det handlar ju så ofta lika mycket om vem som om vad, och det kunde skönjas också i debatten i Agenda.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum