Avatar

Alternativmedia

av Håkan, Göteborg, torsdag, mars 04, 2021, 18:27 (1146 dagar sedan) @ S-B A-son

"Jag tror att mycket handlar om de pressetiska regler man satt upp "

Så är det säkert. Men hade det varit oetiskt att nämna att den gripne gärningsmannen är Afghansk medborgare? Snarare relevant tycker jag.

Pinja


Etik ska väl spegla, eller speglar, det allmännas, dvs din och min åsikt. (Ja, till och med signaturen Håkans åsikt :glass: :-D :thumb: )

Förr var det ju skit samma om en gärningsman kom från Småland, Blekinge eller knivsöder.
Idag har detta större relevans beroende på den enormt stora invandringsvågen under Reinfeldts regering. Måste erkänna att jag egentligen är kluven i hur mycket man ska visa innan dom.

Däremot tycker jag att all sorts statistik ska kunna presenteras och inte som det är nu och har varit att viss statistik inte ska kunna samlas in därför att den kan smutskasta eller traumatisera någon speciell grupp. Den sortens "statistikförbud" som drivits av flera regeringar är fullständigt felaktig. Ingen vinner på den. Tycker själv att det luktar MP, Reinfeldt, S och V om densamma. Kanske C också.

Mvh Sven-Barry

Då Sven-Barry generöst gav mig en etisk plats i samhället känner jag mig förbunden att delge samhället min syn på detta.

Och den är att Sven-Barry inte har rätt i något av det han skriver.

Etik är ett namn på föreställningen att det finns något utanför människan och som finns i form av förhållningsregler för ett etiskt leverne, oberoende av enskilda människor.
Alltså inte något som finns i var och en av oss och samtidigt speglar det allmännas åsikt.

Förr var det inte skit samma varifrån en gärningsman kom, enligt den etik som var rådande bland människorna dvs samhället på platsen för gärningen.
Tvärtom, alla som inte var från trakten betraktades med misstänksamhet och främlingsfientligheten var massiv, speciellt på lördagar då det vart helg och det handlade om att ingen från någon annan socken skulle komma och ta våra kvinnor.

I städerna blev etiken att ingen från någon annan stadsdel skulle...osv

Den stora invandringsvågen var under senare delen av 2015, Sven-Barry, då regeringen Löfven 1 varit på plats ett bra tag, och Reinfeldt väl förberedd redan på valnatten 2014 lämnat för lukrativa alternativ till att hantera det han varit så starkt bidragande till.

Etiken då och ända sedan 2010 var att allt annat än att respektera det demokratiska valresultatets antal röster på SD, vore bättre för Sverige.

Inte ens att ge Miljöpartiet inflytande på immigrationen, detta ytterkantsparti som en gång etablerat sig med att se mulltoa som framtidens återvinningsteknik och elektricitet som en oetisk energiform, var ett för högt etiskt pris att betala för M på den tiden.

Med kända resultat, nu senast i Vetlanda, och vi har mycket mer etiskt baserat...f´låt jag menar etniskt baserat våld framför oss under årtionden.

Men kanske ordet etiskt ändå ingår i framtiden i Sverige, i den form Sven-Barry skrev i början av sitt inlägg - att det ska spegla det allmännas åsikt.
Vad det allmänna är om några tiotal år får de som då lever se.

Men ett erkännande ger jag till Sven-Barry, han kanske ändå ser en del nyktert.
De partier han i sina avslutande ord inte ser som delaktiga i dagens elände är L, KD och SD.

Att han blandar ihop Reinfeldt med dagens M är ju bara en sån där kul grej, men inte är dagens M särskilt imponerande heller.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum