Avatar

Alternativmedia

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, fredag, mars 05, 2021, 14:21 (1142 dagar sedan) @ Pinja

Svar till S-B och Håkan. Jag drar mig till minnes en liten bok av PC Jersild som jag brukade läsa och läsa om under ensamseglingar på 90-talet. Den heter Humpty Dumptys fall. I den skiljer han på etik och moral på ett intressant sätt. Kortfattat menar han att etik är teori och moral praktik. I fråga om bruket att undanhålla etnicitet vid våldsbrott kan jag förstå att ett sådant föregivet "etiskt" betraktelsesätt kan finnas, men jag själv betraktar detta mer som ett slags självbedrägeri.

Beträffande statistik är det S-B nämner intressant. Jag har för mig att jag här på Planket hävdat just detta, dvs att etniska data av politiska skäl inte samlats in under senare år, och därvid mött ett visst motstånd. Men just nu i kväll verkar denna spärr ha släppt, för i kväll i Rapport presenterades en rapport om just bl.a. etnisk tillhörighet vid våldtäkt. Det visar sig tydligen att etniska svenskar står för ca 40% av våldtäkterna under senare år. (Vilket bör betyda att andelen våldtäktsmän hos befolkningsdelen med utländsk bakgrund är skyhögt mycket högre än hos ursprungsbefolkningen) Om det verkligen finns sådana etiska regler som S-B hänvisar till, borde väl dock SVT ha känt sig förhindrad att redovisa dessa fakta.

https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/209582/humpty-dumptys-fall/

Pinja

Nja, att redovisa statistik från källor som går att lita på har väl aldrig varit oetiskt.

Däremot strider namnpublicering mot de pressetiska reglerna, i alla fall innan dom fallit. Nu har etablerade media sett till att publicera etnicitet och foton med pixlade ansikten. Är säkert OK det också, även om man kanske tidigare undvikit just detta.

SD-publikationen Samnytt publicerar med namn och allt. För den som är intresserad.

Det Håkan skriver är som allt för ofta halvberusat svammel. Nuff said.

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum