Avatar

En intressant analys av S...

av Håkan, Göteborg, lördag, mars 20, 2021, 19:54 (32 dagar sedan) @ Seawolf

Det var riktigt brilliant faktiskt. Klär av retoriken helt naken för ett ögonblick.

"Om nu socialdemokrater, som Hultqvist, inte ser någon skillnad på Tysklands gamla nazistparti och Sverigedemokraterna, då måste det vara allt annat överordnat att hindra SD från all form av makt. Det följer logiskt på den historiska varningen. Men om vi nu köper den utgångspunkten måste samtliga alternativa möjligheter vara bättre, inklusive att bjuda in Kristersson och Moderaterna till regeringsförhandlingar."

Pinja


Instämmer.

Jag begriper bara inte varför t.ex. SD inte angriper S och C med något i stil med följande:
- Ni anklagar oss för sådant som ni ogrundat påstår att vi kommer att göra om vi får makt i Sverige. Anser ni det då befogat att själva bli anklagade för saker som ni som partier faktiskt gjorde tidigare i er historia?

Jag har som vanligt inte följt den svenska dokupolitiken via de vanliga mediala kanalerna men det verkar som att Jimmie Åkesson börjar ställa just sådana raka frågor i Riksdagen, Seawolf och alla, se den här artikeln.

https://bulletin.nu/demokrater-respekterar-valresultat-lofven

Artikelförfattaren tar än en gång upp statsministerns märkliga intervju och med en del egna vinklingar.

Det avslutande med Jimmie Åkessons fråga i Riksdagen leder tankarna till ett annat land, där två val varit ifrågasatta, med en annan politiker vars enda fokus också är den egna makten.
Det första valet skulle inte respekteras om denne politiker inte vann - men då han gjorde det var respekten fullständig.
Efter nästa val fanns ingen respekt alls.

Vi anar något nu liknande inför 2022 i Sverige, och så kan en demokrati val för val raseras.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum