Avatar

Yasin

av Seawolf @, måndag, mars 22, 2021, 12:50 (31 dagar sedan) @ S-B A-son

Varje år delar P3 ut ett pris, P3 Guld, till en musiker de anser vara värd priset.
Det här året gick priset till en s.k. gangsterrappare som på olika bilder poserat med en Kalashnikov i famnen. Yasin är född i Rinkeby och heter egentligen Yasin Abdullahi Mahamoud. Han växte upp med fyra syskon och en mamma. Pappan var inte med.

Citerar ur Wikipedia:

"Kriminalitet

Mahamoud har blivit dömd och suttit häktad misstänkt för flera brott och har av polisen utpekats[9] som en av de ledande medlemmarna i det kriminella nätverket Shottaz.[10]

I maj 2018 dömdes han till två års och tre månaders fängelse för grovt vapenbrott.[11] I maj 2019 var Mahamoud intagen i ett fängelse med säkerhetsklass 1 där han intervjuades av Sveriges Radio P3 Soul av programledaren Mats Nileskär.[2] Frigivningen enligt praxis efter två tredjedelar av straffet i november 2019, sköts fram 25 dagar på grund av att han misskötte sig i fängelset.[12][13]

På nyårsnatten 2019/2020 greps och häktades Mahamoud misstänkt för mord.[13] I mars 2020 släpptes han ur häktet då misstankarna avskrivits.[14][15]

I november 2020 påstod Mahamoud att han har tagit sig ur det kriminella livet i en intervju med Expressen.[10]

Den 31 december 2020 greps Mahamoud och häktades, misstänkt för stämpling till människorov av en känd svensk artist som inträffat i april samma år.[15]
"

Nu sitter han alltså häktad och kunde därför inte vara med på utdelningen av priset.

SR får inte styras av ministrar men nog måste regelverket skrivas om så att de inte ska kunna ge pris till rena gangsters. Skattepengar ska inte gå till en sådan slusk.

Vem går P3's nästa pris till? Lasermannen Ausonius, Breivik eller postumt till Idi Amin?

Mvh Sven-Barry


Alla kan rösta i P3 Guld, en röst med FB och en gång med telefon. Eftersom det antagligen inte är särskilt många röstande totalt, så räcker det att större delen av ungdomarna i de utsatta områdena röstar sina två gånger för att deras favvo ska vinna.

Alla sådana där omröstningstävlingar borde avskaffas, utom de där man slumpar fram några hundra individer som får rösta..

Det faktum att P3 inte omgående stryker bidrag med fel "värdegrund" är katastrof! Eller är det så dj-t att P3 har en värdegrund där terror med vapenromantik ingår?

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum