Avatar

Hur ska det gå för L?

av Håkan, Göteborg, fredag, april 02, 2021, 16:43 (20 dagar sedan) @ Pinja

Nu har jag också lyssnat på det långa samtalet. Det kändes låångt, eftersom han aldrig ville släppa frågan om samarbete med SD på olika nivåer. Ju mer jag tänker på detta, desto mer framstår det som en lek med ord som skymmer sakfrågorna. Härvidlag håller jag alltid mer med politikerna än journalisterna. De senare, även här, ser det ju allt som oftast som sin uppgift att pressa fram något uttalande som man sedan ska kunna ställas till svars för.

En fråga som kom upp även nu och som förundrar mig en aning är frågan om SD är ett "demokratiskt" parti? Huitfelt citerade Stefan Löfvén och föreföll hålla med honom. Sabuni rundade frågan ganska elegant. Själv anser jag inte att det råder något tvivel om att dagens SD inte skulle vara demokratiskt, men det är intressant hur envist denna stämpel hänger kvar. Ett tungt ok att släpa på.

Annars tyckte jag Sabuni skötte det ganska bra. Hon vann nog mig lite mer för sin sak med denna intervju.

Pinja

Visst är det allt mer jobbigt att det alltid är SD allt handlar om, Pinja, men SD kan bara tacka och ta emot.

Min raggmunkskompis och jag har ibland under de senaste åren tyckt att Jimmie skulle skicka en check på femtitusen till Rosenbad och tacka för den effektiva marknadsföringen.

Håller också med om det tröttsamma i demonisering av SD med till exempel detta att de inte är ett demokratiskt parti, vilket i så fall måste bygga på ett röstfuskande av trumpiska dimensioner i senaste svenska valet, då över en million fake votes måste ha räknats.

Få se om Sabuni orkar hela vägen till nästa val och om hon då kan göra något liknande som Ebba gjorde för KD.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum