Avatar

En ledarartikel om Annie Lööf...

av Håkan, Göteborg, måndag, april 19, 2021, 17:59 (1097 dagar sedan)

...åtminstone delvis och indirekt men mer om att svensk politik har gått i baklås.

https://www.gp.se/ledare/l%C3%B6%C3%B6f-sitter-p%C3%A5-nycklarna-till-makten-1.45200165

Den intervju som det länkas till i artikeln kanske inte kan öppnas av andra än prenumeranter men jag gör ett försök med en länk ändå.

https://www.gp.se/nyheter/sverige/annie-l%C3%B6%C3%B6f-s%C3%A4kerhetsrisk-att-ge-sd-inf...

Det jag läser är en partiledare som ser sin sidekick L ge sig av och som därmed kan hamna i en marig sits efter nästa val.

Ungefär som jag kommenterade hur Jimmie Åkesson med SD kan hamna mellan Scylla och Karybdis, alltså antingen släppa fram en S-regering eller acceptera att stöda en M-ledd regering utan tydligt inflytande i den, så kan Annie med C hamna i något liknande.

Antingen stöda en borgerlig regering där C kan ha ministerposter, med SD som en del av regeringsunderlaget, eller att stödja en S-ledd regering där C kan tvingas acceptera V som en del av regeringen för att själva bli det.

Eller till och med att genom sin vågmästarroll tvinga M och S att försöka samlingsregera, kanske med KD och L, men där då C inte behövs.

Allt naturligtvis spekulationer och efter valet får vi se vad som händer.

Redan nu ser vi hur smutskastning har ersatt argument, och i intervjun med Anni Lööf upprepar hon mantrat att SD är ett främlingsfientligt och populistiskt parti, men inte med ett enda exempel på hur detta visar sig i riksdagsarbetet eller i propositioner eller genom citat från debatter och så vidare.

Ser fram emot ett drygt år av trumpimitationer i valkampanjen. Ska bli kul att se vem som gör sin roll bäst.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum