Avatar

Hur röstar SD i riksdagen?

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, april 24, 2021, 16:46 (1069 dagar sedan) @ Håkan

Intressanta siffror. SD röstar alltså med de rödgröna i ca 60% av voteringarna. Nya siffror för mig. De har verkligen ändrat sina åsikter från innan 2014 då bara 10% av SDs röster lades hos rödgröna partier.

SDs åsikter är nästan stabila när det gäller invandring, men även där har de modererat sina åsikter. Det är numer stollkepartiet Alternativ för Sverige som står för åsikten att alla invandrare skall kastas ut.

https://www.di.se/debatt/debatt-sd-har-rostat-mest-med-de-rodgrona/

Mvh Sven-Barry


När man läser artikeln i din länk, Sven-Barry, så ser man att artikelförfattaren mest har som tema att det är S som lutar sig mot SD snarare än de borgerliga. Jag tror författaren vill ge en kommentar till den smutskastning S nu har börjat med.

Att SD i riksdagen har röstat ja till fler förslag från S-hållet än från M-hållet är känt sedan tidigare, men för att tolka in några ideologiska aspekter i detta behöver man veta vad vart förslag har haft för sakinnehåll. Notera också att de röstat ja till många förslag från V också.

Jag har också efterhand sett hur SD från att ha varit ett påstridigt parti blivit allt mer välkammat, men om det är detsamma som att de ändrat sina åsikter får stå för dig, jag tror i stället att de står för ungefär detsamma som de gjort sedan de kom in i riksdagen - men lärt sig hur det politiska spelet fungerar.

Och de har aldrig haft åsikten att alla invandrare ska kastas ut.
Om AfS har det vet jag inte, har inte läst deras partiprogram, har du?

Håkan

Javisst har de ändrat åsikter. EU är en sådan stor fråga, där man inte längre vill gå ur.
Vad gäller kvinnors rätt till abort har de tagit bort kravet på stramare tidsbegränsning. Det finns fler exempel på ändring i deras politik, men dessa får du själv leta upp.

Att det blivit sådant rabalder rörande M, KD och L och deras syn på SD handlar om trovärdighet. Dvs många anser att de fortfarande står för en annan politik än de visar offentligt.

Jodå, SD har visst haft kravet på att alla som de definierade som icke-svenskar skulle kastas ut. Partiet bildades 1988 och i början ansåg man att alla som invandrat till Sverige före 1970 skulle kastas ut.

Och visst läste jag AfS partiprogram eftersom ett par av mina barndomsvänner anslöt sig till detta parti innan valet 2018. Partiet härstammar från SDU, Sverigedemokraternas ungdomsförbund, som uteslöts av SD. Signaturen Peter K som har ett icke-svenskt namn fick en pamflett signerat AfS där han uppmanades att åka "hem". Detta innan valet 2018.

https://alternativforsverige.se/politik/

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum