Avatar

Hur röstar SD i riksdagen?

av Håkan, Göteborg, lördag, april 24, 2021, 17:57 (1070 dagar sedan) @ S-B A-son

Javisst har de ändrat åsikter. EU är en sådan stor fråga, där man inte längre vill gå ur.
Vad gäller kvinnors rätt till abort har de tagit bort kravet på stramare tidsbegränsning. Det finns fler exempel på ändring i deras politik, men dessa får du själv leta upp.

Att det blivit sådant rabalder rörande M, KD och L och deras syn på SD handlar om trovärdighet. Dvs många anser att de fortfarande står för en annan politik än de visar offentligt.

Jodå, SD har visst haft kravet på att alla som de definierade som icke-svenskar skulle kastas ut. Partiet bildades 1988 och i början ansåg man att alla som invandrat till Sverige före 1970 skulle kastas ut.

Och visst läste jag AfS partiprogram eftersom ett par av mina barndomsvänner anslöt sig till detta parti innan valet 2018. Partiet härstammar från SDU, Sverigedemokraternas ungdomsförbund, som uteslöts av SD. Signaturen Peter K som har ett icke-svenskt namn fick en pamflett signerat AfS där han uppmanades att åka "hem". Detta innan valet 2018.

https://alternativforsverige.se/politik/

Mvh Sven-Barry

Tack för många intressanta uppgifter, Sven-Barry, inte minst en bekräftelse på att mitt ointresse för AfS är motiverat.

SD och deras modifierande av sina politiska ställningstaganden i olika specifika frågor följer samma mönster som hos andra partier allteftersom deras spelteoretiker ger sina direktiv till ledningen.

Abortfrågan handlade om att ändra till det som gäller i övriga EU, till exempel, inte något mer än så. Min egen åsikt i just den frågan är att EU och världen borde ändra sig och se kvinnor som ägare av sina egna kroppar, men då det handlar om graviditeter också andra aspekter måste komma in i sammanhanget.

Det man ur en parlamentarisk synvinkel ska bedöma SD från är vad de som parti har gjort i riksdagen och i riksdagens många utskott, och vad de i olika kommuner har gjort.

Inget som har hänt tidigare inom olika partier ska automatiskt betraktas som ännu pågående, annars finns det inte ett enda parti kvar som är trovärdigt i dagens riksdag.
Måhända finns det inte heller det...fanken.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum