Avatar

Nya Saltkråkan

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, tisdag, april 27, 2021, 14:49 (1085 dagar sedan) @ Pinja

De säger att nya S kommer att utspela sig i samtiden. Jag tror att det ligger en hel del budget tänk bakom också. SVT äger redan rättigheterna gissar jag, eftersom gamla S inte var en bok utan ett manus Astrid gjorde för den tidens SVT. Men nog kommer de att få det svettigt att passa in hela skalan av identitetstänk, könsmaktsordning och mångfald, avundas dem inte. Det blir skäll om de lyckas, och dito om de misslyckas.

Själv var jag i 9-10 års åldern när jag såg Saltkråkan, tror jag. Dessutom påminde skärgårdsmiljön om den hos min morfar och mormor, så för mig var serien mycket intressant.

Pinja

Jag var i precis rätt ålder för Teddy och Freddy från familjen Granqvist. Malin var överjordiskt vacker och helt oåtkomlig för en sån som jag där finnarna börjat komma och knepiga hormoner störde den goda nattsömnen.

Hade TV4 ägt rättigheterna hade familjen Wahlgren varit klockren i alla roller.

Nu är det ju SvT och då blir det väl Robert Gustafson, Fredrik med språket Lindström, Henrik Schyffert och någon svart människa som ska pryda rutan och manus, kanske den där komikern(?) Marika. Hon kommer att ha bott i skärgårn hela sitt liv. Ingen kommer att vara elak eller ha kränkande åsikter eller sätt. Förutom miljöbovarna, egna företagare och vita medelålders män.

Som Båtsman ser vi Axexander Bard, något de allra flesta på upa känner sig positivt inställda till. På detta enkla vis har man täckt in alla politiska åsiktsriktningar från svarthögern till identitets- och avgrundsvänstern.

[image]

Jag anser att det är ett kvitto på riktigt dålig fantasi att spela in detta igen. Och att behöva betala spektaklet gör mig bara arg.

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum